ΕΣΠΑ 2014-2020 - ΕΤΠΑ

Συνεργασία Βαρλάμη - ΒΑΕΝΙ

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Μετά από πρόσκληση της εταιρείας VAENI ΝΑΟΥΣΑ ο Καθηγητής Ευθύμιος Βαρλάμης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Στην ημερίδα που διοργανώθηκε ο Καθηγητής ανέλυσε τις ενδιαφέρουσες προτάσεις του για την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και τα πλεονεκτήματα που έχει η τοπική παραγωγή κρασιού με την ποικιλία του Ξινόμαυρου.

Ο διεθνής έλληνας συμπατριώτης μας, ως γνωστόν, έχει πάρει πολλές διακρίσεις από την πολιτική και επιχειρηματική ηγεσία της Αυστρίας για την οικονομική υποστήριξη που έδωσε με τις ιδέες και το έργο του στην περιοχή της Κάτω Αυστρίας, όπου βρίσκεται και το Μουσείο του.

Η ημερίδα αυτή κατέληξε σε ενδιαφέρουσες προτάσεις όπως η χειραφέτηση και η ένταξη των αμπελουργών σε ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα που αναφέρεται στην αναβάθμιση και την ανάπτυξη της περιοχής.

Στην ημερίδα πέραν από τα στελέχη της εταιρείας VAENI ΝΑΟΥΣΑ και του Πειραματικού Εργαστηρίου Βεργίνας, συμμετείχαν η εκπρόσωπος της NOVACERT κυρία Μαρία Ναλμπάντη και οι κ.κ. Σαμαράς Δημήτρης και Καρυπίδης Θεόδωρος από την γνωστή εταιρεία ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. Και οι δύο εταιρείες έχουν ειδικότητα την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την αναβάθμιση και προβολή του ελληνικού κρασιού τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στην παγκόσμια

Η πρωτότυπη αυτή συνεργασία του Καθηγητή Βαρλάμη με την εταιρεία VAENI ΝΑΟΥΣΑ θα φέρει στο άμεσο μέλλον και άλλες πολλές εντυπωσιακές δράσεις με κοινωνικό και πολιτιστικό περιεχόμενο, που θα βιώσουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής μας, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι η συνεργασία της επιχειρηματικότητας με την τέχνη πραγματικά αποτελεί μία σημαντική εφεδρεία για την αντιμετώπιση της κρίσης.

×